In avant première

door de

Rotary Belgium

Op

Donderdag

23 november om 20:00 uur

Napoleon is een actie-epos vol spektakel dat de geruite opkomst en ondergang beschrijft van de iconische Franse keizer Napoleon Bonaparte, gespeeld door Oscar®-winnaar Joaquin Phoenix. Tegen een verbluffende achtergrond van grootschalige filmproductie, georkestreerd door de legendarische regisseur Ridley Scott, legt de film Bonaparte’s meedogenloze reis naar de macht vast door het prisma van zijn verslavende, vluchtige relatie met zijn enige ware liefde, Josephine, en toont hij zijn visionaire militaire en politieke tactieken tegen sommigen. van de meest dynamische praktische gevechtsscènes ooit gefilmd.

  • Regie: Ridley Scott
  • Geschreven door:
    David Scarpa
  • Geproduceerd door: Ridley Scott, Kevin J. Walsh, Mark Huffam, Joaquin Phoenix
  • Producers: Raymond Kirk, Aidan Elliott, Michael Pruss

Acteurs

Joaquin Phoenix

Joaquin Rafael Phoenix is een Amerikaans acteur. Hij werd zowel in 2001, 2006, 2013 als 2019 genomineerd voor een Oscar. Deze laatste en meer dan vijftien andere prijzen werden hem daadwerkelijk toegekend, waaronder een Golden Globe, een Grammy Award en de prijs voor beste acteur op het Filmfestival van Venetië 2012

Vanessa Kirby

Haar carrière bestaat grotendeels uit toneelproducties. Internationaal verwierf zij bekendheid met haar rollen als White Widow in Mission: Impossible – Fallout en Margaret Windsor in Peter Morgans Netflixserie The Crown. Voor deze laatste rol werd ze genomineerd voor de British Academy Film Award for Best Supporting Actress.