De Ziekte Alzheimer

En de Alzheimer Research Liga

De cijfers zijn eenduidig: één op de drie vrouwen en één op de zeven mannen ontwikkelt een vorm van dementie.

Rotary heeft beslist om de Alzheimer Liga voor een lange termijn te steunen.

Video afspelen
Patiënten
0

De Cijfers

In België vertegenwoordigt dit ongeveer 200.000 mensen met dementie, waaronder 140.000 patiënten met de ziekte van Alzheimer. Deze neurodegeneratieve ziekte wordt gekenmerkt door een volledig abnormaal verlies van neuronen en de aanwezigheid van twee soorten laesies in de hersenen.

Het Onderzoek

Duizenden wetenschappers over de hele wereld bestuderen deze ziekte, waarvoor nog geen effectieve behandeling of medicijn is. Onderzoek moet worden voortgezet, maar het is erg duur.

De Liga

Sinds 1995 steunt de Alzheimer Research Foundation, dankzij de financiële steun van vele donoren, essentieel onderzoek naar de ziekte aan Franstalige en Nederlandstalige Belgische universiteiten.

De Liga

Tijdens haar laatste projectoproep kon de Alzheimer Research Foundation 18 onderzoeksprojecten financieren voor een totaalbedrag van € 3.800.000. Deze projecten zijn geselecteerd door buitenlandse experts en door het wetenschappelijk comité van de Stichting. Wetenschappelijk onderzoek zal ooit leiden tot een doorbraak in de strijd tegen de ziekte.

Projecten
0
Euros
0