Logo - simple

Hoofdzaak er is Hoop

Actie gestart in 2005 in Frankrijk en ondertussen ook actief in Luxemburg en België

Elk jaar, in gans België, in meer dan 27 zalen, beantwoorden ongeveer 9000 toeschouwers de oproep van de Belgische Rotary Clubs om deel te nemen aan een avant-première van een grote film ten voordele van het fundamentele onderzoek naar neurodegeneratieve ziektes.

€ 8,- per ticket gaat naar het goede doel

Voor elk inkomticket verkocht aan € 15,-, na aftrek van de kosten voor de cinema en de film, houden de Rotariërs minstens € 8,- die zij schenken ten voordele van het onderzoek naar zenuw- en hersenaandoeningen.

Rotary steunt onderzoek universiteiten

Alle opbrengsten worden integraal verdeelt over de studenten die doctoreren rond een neurodegeneratieve ziektes. Alle betrokken universiteiten doen mee aan het project. Uit de jaarlijkse inzendingen selecteert een comité van professoren die docoraatstudies die het meest aansluiten op het onderzoek dat Rotary wil steunen.

In 2017 verzamelde Rotary België samen
€ 71.104,-

In 2017 bracht de organisatie Hoofdzaak er is Hoop € 71.104,- op met de vertoning van de Disney klassieker ‘The Beauty and The Beast’ in 27 zalen verspreid over gans België. De opbrengst zal verdeeld worden in 2018.

Neem contact op

Als je meer wil weten over de actie ‘Hoofdzaak er is Hoop’, of als je misschien je eigen project wil indienen om kans te maken op één van de beurzen die Rotary Belgium uitreiken, aarzel dan niet en neem contact op.